PSIHOTERAPIE INDIVIDUALA

Consilierea individuala poate fi utila celor care intimpina dificultati in urmatoarele situatii: pierdere, stres, abuz, anxietate, timiditate, stima de sine, atacuri de panica, depresie, fobii, adictii sau dependente, abuzul de substanse, managementul situatiilor de stres sau de criza, despartire sau divort, probleme sexuale, schimbari, lucru cu persoane dificile etc.

Psihoterapia adleriana

Psihoterapia adleriana clasica, ca forma de psihoterapie individuala, psihoterapie de cuplu si familiala si psihoterapie scurta are principii asemanatoare.

Clientii sunt incurajati sa isi depaseasca sentimentele de nesiguranta, sa isi dezvolte sentimente mai profunde de conectare, si sa isi redirectioneze dorinta de semnificatie in domenii mai benefice din punct de vedere social. Prin dialog socratic persoana este indrumata spre corectarea presupunerilor gresite, atitudinilor si comportamentelor legate de sine si de lume. Cresterea increderii, mandriei si gratificarii conduc la o mai mare dorinta si capacitate de cooperare.

Incurajarea constanta stimuleaza clientii sa incerce ceaa ce initial li se parea imposibil.

Scopul psihoterapiei adleriene este inlocuirea auto- protectiei, auto- imbunatatirii si auto- indulgentei exagerate cu contributii sociale curajoase.

Reclame

2 gânduri despre “PSIHOTERAPIE INDIVIDUALA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s